Skip to content

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το Solarium

Είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε πιθανή σου απορία για τη διαδικασία αλλά και την φιλοσοφία που περικλείει το solarium. Αν οι παρακάτω πληροφορίες δεν καλύπτουν τις απορίες σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για περαιτέρω ενημέρωση!

Τι είναι & πώς λειτουργεί

Πρόκειται για μαύρισμα που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων με λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία UVA, παρόμοια με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος. Η ακτινοβολία ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης και έτσι το δέρμα εμφανίζεται μαυρισμένο.

Τα μηχανήματα διακρίνονται σε ξαπλωτό κρεβάτι (sunbed), ή όρθιο θάλαμο (tower).  

Αρκούν λίγα λεπτά ανά συνεδρία, για να αποκτήσεις το πολυπόθητο χρυσαφένιο χρώμα που έχεις ως στόχο!

Οδηγίες Πριν & Μετά

Πριν την προγραμματισμένη σου συνεδρία solarium μπορείς να κάνεις ένα scrub για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Μην χρησιμοποιήσεις άρωμα ή αντηλιακό και αφαίρεσε το μακιγιάζ και τυχόν κοσμήματα, ώστε να αποφύγεις τα σημάδια. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς τις κατάλληλες λοσιόν μαυρίσματος, πριν και μετά, για καλύτερη απορρόφηση των ακτινών. Μετά από την κάθε συνεδρία, απόφυγε την ηλιοθεραπεία για 1-2 μέρες.  

Είναι ασφαλής η διαδικασία του solarium;

Η διαδικασία κάθε συνεδρίας στο Diamonds Solarium είναι απόλυτα ασφαλής και εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ακτινοβολία στην οποία εκτίθεται το δέρμα μπορεί με πολύ εύκολο τρόπο να ρυθμιστεί, με στόχο την ομαλή μετάβαση του μαυρίσματος αλλά και την προστασία της επιδερμίδας. Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες και σύμφωνα με αυτές καθορίζεται το ποσοστό ακτινοβολίας για τις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν, με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων και καινοτόμων μηχανημάτων!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μου προσφέρει το solarium;

Με το solarium ενισχύεται η παραγωγή της βιταμίνης D που έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ η ακτινοβολία που δέχεται το δέρμα είναι απόλυτα ελεγχόμενη και μπορείς να πετύχεις το επιθυμητό μαύρισμα άμεσα, αποφεύγοντας την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το κάψιμο που μπορεί να σου προκαλέσει αν δεν προσέξεις!

Έτσι, σου δίνεται η δυνατότητα να μαυρίσεις σταδιακά, αλλά και να προετοιμάσεις το δέρμα σου πριν την έκθεση στον έντονο καλοκαιρινό ήλιο, ώστε να αποφύγεις τα εγκαύματα.

Τα πλεονεκτήματα του solarium συνοπτικά:

  • άψογο, λαμπερό αποτέλεσμα σε πολύ λίγο χρόνο
  • ελεγχόμενο μαύρισμα, όποτε εσύ το επιθυμείς
  • υγιής, απαλή επιδερμίδα
  • μεγάλη διάρκεια
  • δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες και μπορείς να το πραγματοποιήσεις με χαλάρωση και μεγάλη ευελιξία ωραρίου

Σε τι διαφέρει το solarium από την έκθεση στον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο είναι εκ των πραγμάτων επικίνδυνη, καθώς η ακτινοβολία συσσωρεύεται σε μεγάλα ποσοστά και μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το δέρμα. Σε αντίθεση με τον ήλιο, μια συνεδρία σολάριουμ μπορεί να διαμορφωθεί με ελεγχόμενη ακτινοβολία, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Επίσης, βοηθά στο να χαλαρώσεις και προσφέρει ασύγκριτη απαλότητα στην επιδερμίδα, με την αποφυγή της αφυδάτωσης.

Θα μπορέσω να εκτεθώ στον ήλιο μετά από τις συνεδρίες;

Όχι. Συνήθως μετά τη συνεδρία σολάριουμ δεν συνιστάται έκθεση στον ήλιο, καθώς η υπερβολή στην δόση ακτινοβολίας που συσσωρεύεται στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους έγκαυμα.

Πρέπει να προσέξω τον τύπο δέρματος μου, πριν αποφασίσω να κάνω μια συνεδρία σολάριουμ;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι δέρματος και ο καθένας από αυτούς μαυρίζει διαφορετικά. Το δέρμα σου μπορεί να είναι ευαίσθητο, πολύ ευαίσθητο, κανονικό ή ανθεκτικό. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου αξίζει να δείχνεις τη δέουσα προσοχή και στο σολάριουμ. Πέρα από τους τύπους δέρματος, αξίζει να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα από τύπο σε τύπο δεν παρουσιάζει μεγάλη διαφορά. Είμαστε στη διάθεσή σου για τυχόν πρόσθετες απορίες.

Επιτρέπεται να κάνω σολάριουμ;

Η διαδικασία του σολάριουμ δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο το έμβρυο ή τη μητέρα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον γιατρό σου και να αποφασίσεις σύμφωνα με τις δικές του οδηγίες.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις ακτίνες UVA και UVB;

Οι ακτίνες UVA και UVB είναι οι κυριότερες που εκπέμπονται από τον ήλιο, ορατές και αόρατες. Η κάθε κατηγορία έχει τη δική της λειτουργία και μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι αυτές, παρακάτω:

Ακτίνες UVA: Οι ίδιες είναι υπεύθυνες για το μαύρισμα, και ανάλογα με το πόσο εκτιθέμεθα στον ήλιο, μπορούν να προκαλέσουν γήρανση του δέρματος.

Ακτίνες UVB: Απορροφώνται από τα τζάμια και είναι υπεύθυνες για τη σύνθεση της βιταμίνης D. Ωστόσο, όταν η έκθεση στον ήλιο είναι μεγάλη σε διάρκεια, οι ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, πρώιμη γήρανση αλλά και καρκίνο του δέρματος.

Αξίζει επίσης να γνωρίζουμε ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλούς κινδύνους, όπως σοβαρά εγκαύματα, θερμοπληξία, ηλίαση και δερματοπάθειες.

Η επιλογή λοιπόν του σολάριουμ, σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις σε ένα βαθμό την έκθεση σε περιορισμένη ακτινοβολία.